Opvoeden & ondersteunen
Met zo min mogelijk hulp zélf weer verder

Ik richt me vanuit het Westland op het begeleiden van ouders die tegen problemen in de opvoeding aanlopen. Samen met de ouders, hun kind en waar nodig school of andere betrokkenen, maak ik een analyse van de problemen. Vervolgens ga ik op zoek naar een passende oplossing en persoonlijke begeleiding van de ouders, zodat zij weer zelfstandig verder kunnen.

Ouders voelen vaak heel goed aan als er iets niet goed gaat in de ontwikkeling van hun kind. Het ontbreekt ze soms alleen aan de kennis om te achterhalen waar dit precies aan ligt. Met behulp van gesprekken, testmiddelen en huis- en/of schoolbezoeken breng ik in kaart op welk gebied de oorzaken gezocht moeten worden, waarna we op zoek kunnen naar een oplossing. Omdat niemand het kind zo goed kent als de ouders zal ik me vooral tot hen wenden om zo een goed beeld te krijgen.

Ook bij de daarop volgende ondersteuning richt ik me op het vergroten van de kennis en vaardigheden van de ouders. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer de ouders zelfverzekerd en overtuigd zijn in hun opvoeding de kinderen hier in alle aspecten van hun ontwikkeling voordeel uit halen.

Kleine veranderingen in bijvoorbeeld communicatie of structuur, kunnen soms grote verschillen teweeg brengen. Mijn doel is om samen met de ouders en zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijk resultaat te bewerkstelligen!